GEO - Uusi ikkuna maailmaan

GEO-lehden uusin numero

GEO-lehti heinäkuu 2017: Salaisuuksien saari Jurmo

Myynnissä lehtipisteissä 5.7.2017 alkaen

Kansi 7/17

Saaristomeren Jurmo on veneilijöille tuttu paikka, mutta sinne pääsee myös yhteysaluksella. Se, joka uskaltautuu rantakivikoilta saaren sisäosiin, löytää yllätyksekseen niin nummea kuin reheviä lehtoja. Loppukesästä kanervat saavat saaren hehkumaan punaisena.

Muita GEO-lehden heinäkuun numeron aiheita:

Sateen kaappaajat

Joukko tutkijoita kuivattaa maailman vanhimpiin kuuluvaa sademetsää Australian Queenslandissa. He haluavat estää sadeveden pääsyn maaperään. Näin he toivovat saavansa arvokasta lisätietoa siitä, miten sademetsä käyttäytyy, kun kuivat kaudet jatkossa lisääntyvät.

Kuin kaksi marjaa?

Lemmikin kuolema voi olla raskas kokemus. Niinpä jotkut ovat valmiita maksamaan eläimen kopiosta omaisuuksia. Etelä-Koreassa kloonikoirista on tullut hurja bisnes.

Sähköä jättiläiskaupunkien tarpeisiin

Moni Kaakkois-Aasian maa laskee sähköntuotantonsa Mekongjoen varaan.Virtaan ja sen sivujokiin on rakennettu kymmeniä patoja, ja uusia on tekeillä. Padot ja patoaltaat ovat muuttaneet alueiden ekosysteemiä ja asukkaiden elämää. Raportti Mekongjoen varrelta.

Kirpeänmakea Sansibar

Maustesaareksi kutsuttu Sansibar on kulttuurien sulatusuuni. Eri mantereilta saaduista vaikutteista on syntynyt värikäs cocktail, joka ei maistu pelkästään makealta. Paratiisisaarella on myös varjonsa.

Palstat:

Pääkirjoitus: Australian taivaan alla

Kolumnisti Merja Salo: Mikä on vanhin valokuvasi?

Seuraavassa numerossa: Coloradojoki

GEO-kilpailu ja palautepostilaatikko

Osallistu kuukauden GEO-kilpailuun!
Voit samalla antaa palautetta lehdestä!

  • Suosikit
  • Firefox
  • del.icio.us
  • Google
  • ie
GEO International