GEO - Uusi ikkuna maailmaan

GEO-lehden uusin numero

GEO-lehti huhtikuu 2017: Vahvojen kansojen Bolivia

Myynnissä lehtipisteissä 19.4.2017 alkaen

Kansi 4/17

Presidentti Evo Moralesin hallinto on kansallistanut Bolivian energiavaroja ja vahvistanut intiaaniväestön oikeuksia. Kaikki eivät kuitenkaan ole intiaanipresidenttiin ja tämän uudistuksiin tyytyväisiä.

Muita GEO-lehden huhtikuun numeron aiheita:

Neil kuulee värit

Ihmiskehoa pystytään nykyisin parantelemaan teknologian avulla. Britti Neil Harbisson aistii värit näköapulaitteen avulla ja kutsuu itseään ihmisrobotiksi. Mitä järkeä tässä on?

Bisnes saapuu Laosiin

Kiinan ja Thaimaan piskuinen naapuri Laos muuttuu nyt vauhdilla: yhden puolueen maa raivaa tilaa kansainvälisille yrityksille ja perustaa erityistalousalueita. Myös säännöt ja tavat muuttuvat nopeasti.

Miten käy merilintujen paratiisin?

Shetlandsaarilla elää valtava lunniyhdyskunta. Idylli ei kuitenkaan ole entisensä: sitä uhkaavat ilmastonmuutoksen lisäksi liikakalastus ja merten muovijätteet. Tutkijoille ja lintuharrastajille saaret ovat edelleen unelmakohde – joskus jopa naarmujen uhalla.

Peikonpäiden mailla

Venäjän rajan tuntumassa Sallan Naruskassa voi vielä löytää koskematonta luontoa. Valokuvaaja Leo Laurikainen rakensi Naruskaan oman piilopirtin ja valokuvasi sieltä käsin nämä ”peikonpäät” eli tupassarat

Palstat:

Pääkirjoitus: Lumikelloja ja luentosaleja

Kolumnisti Osmo Rauhala: Maalitäplä kasvoissa – olen olemassa!

Seuraavassa numerossa: TAHITI JA ELÄMÄÄ SUUREMPI AALTO

GEO-kilpailu ja palautepostilaatikko

Osallistu kuukauden GEO-kilpailuun!
Voit samalla antaa palautetta lehdestä!

  • Suosikit
  • Firefox
  • del.icio.us
  • Google
  • ie
GEO International